fredag 28 maj 2010

The Struggle - LJ Smith +++

I denna boken ligger fokus mer på Elena och Damon, Stefans bror. Stefan känns mer som en bifigur. Denna boken tar vid direkt där första boken slutar, men jag kan inte berätta var utan en enorm spoiler så det hoppar jag över.

Det sker en del mord i staden och plötsligt blir Stefan misstänkt för dessa. Han har varit på samma ställen som morden skett - nästan samtidigt. Och detta har Elena skrivit om i sin dagbok. Bara ett problem - någon har stulit dagboken!

Och denna någon lämnar kryptiska meddelande i skolan med citat ur Elenas dagbok....

Bok två bli lite bättre än ettan så jag sätter stort hopp till bok tre.

The Awakening - LJ Smith +++

I denna bok får vi för första gången träffa Elena och Stefan. Stefan är den nya killen i skolan och Elena - som presentares mycket bitchigare här än vad ja tycker hon är i tv-serien - bestämmer sig för att han ska bli hennes pojkvän.

Men helt lätt verkar det inte gå, då Stefan över huvud taget inte vill prata med henne.

Jag började med tv-serien som jag gillar oerhört mycket. Tyvärr fastnar jag inte alls lika mycket för böckerna. Men jag läser vidare och ser om det ändras.

torsdag 27 maj 2010

Sex and the city 2



Äntligen var det dags att gå på bio och se Sex and the city 2. Malin, Lina, Ida, Emma och jag hade fått biljetter till smygpremiären. Så vi begav oss till Helsingborg för mingel med hallonläsk och snittar, innan det var dags att slå oss ner för att i 2 och en halv timme återse tjejerna i SATC.

Filmen var fantastiskt bra! Kan inte alls hålla med dessa kritiker som kallat den kass. Det var som att återse gamla vänner. I filmen har det gått två år sedan Big och Carries bröllop och nu är det dags för Stanford att gifta sig. Och sedan sticker tjejerna till Abu Dhabi på lyxsemester - och träffar Aidan...

Helt klart sevärd! Fem högklackade skor av fem möjliga ;-)

fredag 21 maj 2010

20100521136.JPG


På väg upp mot Årsta Slott

torsdag 20 maj 2010

Nöjd!

Hm... Jag blev himla nöjd med utseendet på bloggen!



Fearless fourteen - Janet Evanovich ++++

Min favorit "bounty hunter" Stephanie Plum är tillbaka! Tillsammans med Ranger, Morelli och Lula. Denna gången är dom på jakt efter 9 miljoner dollar som enligt ryktet är begravda i Morrellis källare. Dessutom hänger en liten pojkes mammas liv på spel om dom inte hittar pengarna.

Som vanligt är det fullt ös med massa konstiga bifigurer och jag läser hela boken med ett leende på läpparna.

Och i kampen Ranger vs Morrelli så lutar jag just nu mest åt Ranger...

onsdag 19 maj 2010

Dödligt villospår - Nora Roberts ++++

De två vännerna Cooper Sullivan och Lil Chance påminns ständigt om den kusliga upptäckten de gjorde som tonåringar. Djupt in i Black Hills bergsområde i South Dakota hittade de ett skändat lik. Fallet förblir olöst. Men Cooper och Lil kan inte släppa tanken på hur kvinnan dog.

De flesta tror att hon blev dödad av en puma. Men kan det vara så att hon blev brutalt mördad? Tolv år senare återkommer Cooper till sina barndomstrakter. Han är nu mordutredare vid New York polisen. Mycket snart får han reda på att Lils vildmarksjour har utsatts för hot och skadegörelse. Han beslutar sig för att stanna och hjälpa henne. Tillsammans börjar de förstå att hoten är mycket allvarligt menade. Kan det vara så att det går en mördare lös? En mördare med stört sinne och onaturlig instinkt som har siktet inställt på Lil?


Som vanligt när det gäller Nora Roberts vet man ungefär vad man förväntar sig och det är en angenäm resa. Denna boken utspelar sig på landet och i skogen och jag gillar när vi beger oss dit i Roberts böcker. Dessutom handlar ju boken om katter, dock i gigantiska format.


Någon hade skrivit att bokens slut var med en twist, men jag håller inte riktigt med. Då man läst alla Robertsböcker som utkommit på svenska så var slutet ganska givet. Det jag saknar är en fortsättning på historien. Det planeras bröllop i boken och jag vill gärna att boken ska fortsätta så jag får vara med.

tisdag 18 maj 2010

Kvällspromenad


Efter att ha suttit instängd på kontoret hela dan, gick ja och Devil en kvällspromenad. Det var solsken, fågelkvitter och helt enkelt underbart...

fredag 14 maj 2010

Den glömda trädgården - Kate Morton ++++

1913
En liten flicka hittas ensam och övergiven på ett passagerarfartyg på väg mot Australien. Det enda flickan minns är en mystisk kvinna som har lovat att ta hand om henne. Flickan kallar kvinnan Sagoberätterskan, men nu är Sagoberätterskan spårlöst försvunnen.

1975
På sin ålders höst företar Nell O?Connor den långa resan från hemlandet Australien till England för att ta reda på sanningen om sin familj. Hennes sökande för henne till Cornwalls vindpinade kust och det gamla herresätet Blackhurst Manor, som en gång i tiden ägdes av familjen Mountrachet. Enligt legenden vilade det en förbannelse över familjen.

2005
När Nell dör efterlämnar hon allt till sitt barnbarn Cassandra. Bland tillhörigheterna finns en sagobok med skräckberättelser skrivna av Eliza Makepeace, en författare som på ett mystiskt vis försvann i början av 1900-talet. Testamentet innehåller också ett överraskande arv: ett litet hus som kallas Klippstugan. Huset står på ägorna till en stor lantegendom i Cornwall. Enligt byborna döljer det gamla herresätet mörka hemligheter om en adelsfamilj som för länge sedan bodde där.

Men det är i Klippstugan och dess glömda trädgård som Cassandra kommer hela historien på spåren och även upptäcker sanningen om en liten flicka som för många år sedan hittades övergiven på en båt på väg mot Australien ?


Denna boken fick jag av min hemliga bokvän. Och den var riktigt bra!! En mysig historia som avslöjas lite åt gången. Man tror hela tiden att man vet hur den ska sluta, men så avslöjas nya detaljer och hela historien ändras. Jag hade missat denna boken helt så jag är jätteglad att den fanns med i mitt paket!

Syskonkärlek - Sheila O´Flanagan+++

Det här är berättelsen om Romy Kilkenny och hennes familj. Romy jobbar som arkeolog och tror sig ha funnit sin plats på jorden i Australien, där hon trivs med både jobb och Keith, killen hon delar bostad med. Men när hon med kort varsel tvingas hem till Irland för att ta hand om sin sjuka mamma vänds allt upp och ned. Plötsligt måste hon konfrontera allt det hon velat fly från: sina två halvsyskon Darragh och Kathryn, båda framgångsrika och lyckade på alla vis. Och Veronica, hennes vackra och glamorösa mamma, som alltid sett ut att vara tjugo år yngre än hon verkligen är. Romy har alltid ansetts vara familjens svarta får som inte velat ta ansvar och helst tillbringat sin tid med att gräva i lera efter gamla skelett.

Hemkomsten blir mer problemfylld än Romy kunnat ana. Hennes syskon motarbetar henne, hennes pappa är omgift och gamla konflikter med Veronica kommer åter upp till ytan. Dessutom verkar hennes syskon inte vara så lyckliga trots allt. Oväntat hamnar Romy i mitten av alla problem och hon tvingas lära känna sin familj på nytt. Samtidigt längtar hon tillbaka till Australien och Keith, hennes bäste vän, som plötsligt börjar kännas så avlägsen...

Denna boken överraskade mig. Jag läste hennes första bok och gillade den inte alls. Men denna var riktigt bra. Förutom slutet... Skriver man en bok på över 450 sidor tycker jag att man kan lägga ner lite tid på sitt slut.

Så söt!

Varför, varför, varför???

Varför kommer man på idén med att låta sin katt blogga? Seriöst? Jag är kattmänniska ut i fingerspetsarna, men inte ens jag skulle få den korkade idén...

Så här skulle nämligen Harleys blogg sett ut:

Onsdag: Hunden är borta! Whee!! Jag har matte för mig själv. Detta firar jag med att sova.
många timmar senare: Nä, kolla en duva!!! Shit, va trött jag blev... Hm... mattes kontorsstol är ledig... Jag sover där en stund....
ytterligare flera timmar senare: Nu kom matte och bar in mig i sängen... Jag antar att de är natt då... *gäsp* mm, jag lägger mig här på matte då... Godnatt!

Torsdag: Hunden är fortfarande borta... Okay, men matte sitter i soffan... Jag går nog och lägger mig på henne.
en halvtimme senare: Nu fick nog matte ont i benen, jag åkte ner sidan om henne... Jaja, jag kan sova här med...


Ni fattar va? Jag har stans tröttaste katt.. Hur kul blir det i längden?

måndag 3 maj 2010

Nästa sak på min lista - Jill Smolinski +++

20 saker att göra innan jag fyller 25

Så lyder rubriken på den lista June Parker av en händelse får i sin hand efter att 24-åriga Marissa dött i en bilolycka. Hon bestämmer sig för att själv utföra de saker som finns med på listan, ett beslut som försätter henne i de mest omöjliga situationer ?

Junes 34-åriga liv har hittills mest gått på slentrian. Hon engagerar sig inte särskilt mycket vare sig i jobbet, kärleken eller familjen. Men nu får hon verkligen veta att hon lever. Bland de punkter hon måste utföra på listan finns: Kyssa en främling, åka helikopter och - det svåraste av allt - förändra någons liv.

Och det är bråttom, alt måste vara färdigt till vad som skulle varit Marissas 25-årsdag.

Ett intressant koncept, med en lista som ska färdigställas. Det som inte framgår av baksidestexten är att June var med i bilen när Marissa dog. Så det är massa sorgehantering och skuldkänslor med i bilden. Men inte så man tycker det är jobbigt att läsa. Väldigt snabbläst bok.

Den som inte tar bort luddet ska dö - David Batra +++

"Till dig som ställt din bil på min parkeringsplats. Må lössen från 10 000 kameler hemsöka ditt könsorgan."

Den här lappen satt på vindrutan när Åke Andersson en morgon skulle hämta sin bil. Han hade parkerat på sin grannes parkeringsplats och fick bita i det sura äpplet.

I sin nya humorbok Den som inte tar bort luddet ska dö! kastar komikern David Batra än en gång en närsynt blick på svenska folkets inneboende aggressioner. I sin förra bok visade David upp Sveriges argaste och roligaste tidningsinsändare. Nu kliver han ett steg längre in i folkhemmet och publicerar ett urval av de autentiska lappar folk satt upp i sina tvättstugor, trapphus och kontorspentryn runt i landet.

David och hans team av lappletare har dammsugit Sverige efter arga lappar. Vi kommer att få följa rafflande strider om var grovsoporna ska placeras, vilken ljudnivå som är lämplig i ett hyreshus och om vems ansvar det är att diska. Lapparna har fotograferats och paketerats i en stilig bok ihop med Davids egna reflektioner.

David Batras personliga favorit är lappen som satt i tvättstugan dagarna efter att en somalisk familj hade flyttat in i hyreshuset. På den stod det: "Här städar vi efter oss - såväl svarta som vita." Eller Rolle som satt upp en annonslapp på Konsum: "En wok säljes pga skilsmässa. Kärringa´ låg med Arne Svensson på kräftskivan i Malmslätt. 200:- eller högstbj."

En rolig bok som definitivt fungerar bra som tidsfördriv på jobb.

Äppeldalen av Deborah Smith +++

Hush McGillen är den femte generationen i släkten där alla kvinnor bär namn efter Sweet Hush, det äpple som gjort familjen och fruktodlingen berömda långt utanför Georgias gränser.
Hon är stolt över vad hon åstadkommit och medveten om hur omvärlden ser henne: en beundrad ung änka, framgångsrik affärskvinna och lycklig mor till sonen Davis.
Men när Davis kommer hem från universitetet med en nyhet som slår ner som en bomb, börjar ett nytt skede i Hushs liv. Utan förvarning är hennes hem belägrat av journalister, fotografer och Secret Service-män. För vad Davis har gjort är plötsligt en angelägenhet för hela nationen han har i hemlighet gift sig med dottern till USA: s president.

Inte alls den chick-flik som jag först antog. Man får följa med Hush när hon tänker tillbaka på sitt liv och hur hon fick slita för att klara av livet. Och presidentparet är helt mänskliga. Helt klart en mysig och läsvärd bok.

Knasen : den kompletta samlingen 1959-1960 ++++

I den här femte exklusiva utgåvan, får man läsa strippar och söndagssidor med KNASEN-serien från åren 1959-1960 helt komplett, i kronologisk ordning och i nyrestaurerat skick. 1959 Mort Walker anställer en ny, viktig medarbetare i sin atelje, som presenteras här. Man får också läsa ett intressant kringmaterial runt serien, direkt från tecknaren Mort Walkers arkiv, med ofta unik kuriosa.

Jag gillar ju Knasen och det är kul att hänga med i rätt ordning.

lördag 1 maj 2010

Hos Ellisons blogg hittade jag detta frågequizzet och eftersom jag har enormt tråkigt på jobb just nu så tvingar ja er att läsa det. Mohahaha (skrattar elakt)

1. Hur gammal är du om fem år?

*mutter* 34

2. Vem var den sista du träffade?

Sitter på jobb så det blir kollegerna

3. Hur lång är du?

160 cm


4. Vilken är den senaste film du sett?

Senaste filmen på bio var Bounty Hunter. Hemma halvsov jag till Year One

5. Vem ringde du senast?

Magnus


6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?

Till DJ Loppan: Sorry, men den har gått vidare till Robin. Så den är bokad.

7. Vad är dagens planer?

Jobba till 19 (kanske 18, hoppas) sen är det PARTY med Lina, Emma och Malin.


8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?

Sms

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?

Gifta, sen 31 år tillbaka

10. När såg du senast din mamma?

Tja.. Det var i veckan... Pratade i alla fall med henne igår.

11. Vilken ögonfärg har du?

Grön

12. När vaknade du idag?

07,30 efter att inte ha sovit alls kändes det som.

13. Har du någon gång hittat en katt?

Ja, en liten kissebebis som inte var många dagar gammal. Han stannade hos mig i 18 år och två månader och är fortfarande oerhört saknad.
14. Vilken plats är din favoritplats?

Hemma brukar vara en plats jag föredrar.

15. Vilken plats föredrar du minst?

Efter att ha tillbringat MÅNGA timmar på olika sjukhusavdelningar denna vinter så måste jag svara sjukhus.

16. Vart tror du att du befinner dig om 10 år?

Samma som de flesta tror ja. Bra jobb, mysigt hus och en lycklig familj.

17. Vad skrämde dig som barn?

Mörker. Och gör det fortfarande

18. Vem fick dig att skratta senast?

Kim i går kväll när vi hade "syskontid"

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?

Nja... Jag var med precis på slutet så jag äger nog tre stycken.

20. Har du stationär eller bärbar dator?

Både och men huvuddatorn är stationär. Den bärbara måste man nästan veva igång.

21. Sover du med eller utan kläder?

Hemma är det utan kläder.

22. hur många kuddar har du i sängen?

2

23. Hur många landskap har du bott i?

Bara Skåne.

24. har du någon gång spytt på fyllan?

Usch ja, Och det ska vi inte prova på fler gånger

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?

Strumpor i alla lägen, annars fryser fötterna. Fast lite barfota blir det ju på sommaren.

26. Är du social?

Ja, översocial. Kan umgås jämt

27. Vilken är din favoritglass?

Ben & Jerrys diverse sorter

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?

Ta körkortet nån gång!.

29. Tycker du om kinamat?

Ja, om det inte äts för ofta

30. Tycker du om kaffe?

Nä,urk


31. Vad dricker du till frukost?

Juice för det mesta.

32. Sover du på någon särskild sida?

Ja måste somna på höger sida. Men sen snurrar ja runt, runt, runt

33. Kan du spela poker?

Man e väl utbildad....

34. Tycker du om att mysa?

Ja!

35. Är du en beroendemänniska?

Tror jag inte...

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?

Ja, min brorsdotter tillika gudbarn Jennie.

37. Vill du ha barn?

Ja, faktiskt. Hade du frågat mig för tre år sedan hade svaret inte varit självklart

38. Kan du några andra språk än svenska?

Ja, engelska.

39. Har du någonsin åkt ambulans?

Ja, men inte som patient

40. Föredrar du havet eller en pool?

Bara jag får bada och vattnet inte är iskallt funkar allt.


41. Vad spenderar du helst pengar då?

Böcker och skor. Och prylar till Harley och Devil. Dom är inte alls bortskämda...

42. Äger du dyra smycken?

Ja, men tänker inte berätta vad.


43. Har du någon gång testat narkotika?

Nej och tänker inte göra heller!


44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?

En Magnum Hazelnut

45. Vem är den roligaste människan du känner?

Flyer (fortfarande)

46. Välj ett ärr på din kropp?

Det senaste snygga från Harley när han "lekte". 3 mm brett och 6 cm långt, rakt över höger arm...

47. Vad har du för ringsignal?

Theme från CSI NY


48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?

Ja, mamma har dom på vinden.


49. Flirtar du mycket?

Bara "professionellt" Snyggt det lät va?

50. Vart togs din profilbild för din blogg?

I London

51. Kan du byta olja på bilen?

Nej. Men ja vet i alla fall var oljestickan är

52. Har du fått fortkörningsböter?

Nej, lite svårt eftersom jag inte har körkort

53. Vilken var den senaste bok du läste?

Senast utlästa var Äppeldalen av Deborah Smith. Just nu håller jag på med Nästa sak på min lista av Jill Smolinski.

54. Läser du dagstidningen?

Ja, för det mesta på nätet, men den landar i brevlådan varje morgon

55. Prenumererar du på någon veckotidning?

Ja, två skvallertidningar


56. Dansar du i bilen?

Har väl hänt

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?

Den som är igång på jobb. Ingen aning vilken det är

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?

Telefonnr till en kund som tappat sina nycklar.

59. När var du i kyrkan senast?

Det var ett tag sedan nu. Undrar om jag varit i kyrkan sedan Mia och Pierres bröllop?

Det stora avslöjandet

Nu har En bok om dagen gett klartecken till att vi får avslöja vem vi skickat paket till. Och jag har fått äran att skicka till Chez Helena.

Och som vanligt har ja ingen aning om vem som skickat till mig, så det är bara att avslöja sig!