fredag 30 april 2010

Tack så jättemycket!


Var och hämtade mitt paket från min hemliga bokvän. Och blev verkligen glatt överraskad! Paketet innehöll två böcker: Fågelbovägen 32 av Sara Kadefors och Den glömda trädgården av Kate Morton. Ingen av dom har ja men varit nyfiken på båda, fullträff alltså! Vidare innehöll paketet trädgårdshandskar, gröna värmeljus, två fröpåsar, grön läkerol och ett marabou sensation med mandel och havssalt. Tack än en gång!!

torsdag 29 april 2010

Paket att hämta

Jag har en avi i väskan att jag har ett paket att hämta. Jag misstänker att det är mitt paket från min hemliga bokvän. Planen var att jag skulle hämta det på väg hem från jobb idag, men nu har ja fått utökad arbetstid så när jag kommer hem till Landskrona (halv tolv i natt) så har mitt paketutlämningsställe stängt. Så jag måste vänta ÄNDA tills imorgon....

Tredje veckan på Taxi Skåne och det känns som jag jobbat här hur länge som helst. Det är samma jobb som på Taxi Landskrona och arbetskamraterna är verkligen kanon. Men jag saknar ändå mitt lilla Taxi Landskrona. Det var mysigare och mer familjärt. Dessutom slapp man pendla. Och Facebook var inte spärrat. Visst... Facebook i all ära, men det är en bra sak att fördriva tiden med. Ja håller visst med om att det kan ta mycket tid från arbetet, men denna formen av arbete är ju baserat på att folk ringer. Och emellan åt ringer det inte alls... På länge...

Har ju helt glömt att berätta dom bästa nyheterna - ever!!! Mamma är fri från cancern... Eller ja, dom hittar ingen cancer mer. Men friskförklaringen kommer att dröja många år. Under tiden kommer mamma att gå på täta kontroller för att se så den inte kommer tillbaka - MEN DET FINNS INGEN CANCER NU!!!!!!!!!!!!

onsdag 28 april 2010

Nattens begär - Sherrilyn Kenyon +++

Amanda Devereaux har en helt galen familj. Hennes mor och syskon är häxor och medier, och hennes tvillingsyster är vampyrjägare. Det gör att Amanda längtar efter ett lugnt, normalt liv med en vanlig pojkvän. Men så råkar hon hamna mitt i en attack som är riktad mot hennes syster, och så vaknar hon upp fastkedjad vid en blond, snygg främling, Kyrian av Thracia.
Det visar sig snart att han är allt annat än en vanlig kille. Han är en Svart jägare, en odödlig krigare som jagar och utplånar vampyrer och daimoner. En passionerad och förbjuden attraktion uppstår genast mellan de båda och de måste snabbt hitta ett sätt att frigöra sig från varandra. Annars kommer de båda två att dö.

En ny form av vampyrer presenteras här: Daimoner. Dom måste dricka människor - inte för blodet - utan för själen. Och Kyrians jobb är att döda dem.

Det läggs inte så mycket fokus på handlingen i dessa böcker, utan mer sexlivet mellan Amanda och Kyrian. För sex har de - hela tiden. Och det beskrivs ingående - hela tiden.

måndag 26 april 2010

Match


Matchdax! Och vi ligger under med 1-0... =(

Predikanten - Camilla Läckberg +++

En sommarmorgon smiter en liten pojke ut för att leka riddare i Kungsklyftan i Fjällbacka. Leken får ett brådstörtat slut när han får syn på en död kvinna. Polis kallas till platsen och mystiken tätnar när man under den mördade kvinnan finner två kvinnoskelett.

Patrik Hedström och hans kollegor i Tanumshedes poliskår ställs inför ett svårlöst mysterium. Det visar sig att skeletten härrör från två kvinnor som försvann 1979. Vilken koppling har morden till varandra? Söker man en mördare som återkommit efter mer än tjugo år, eller någon som bara inspirerats av de tidigare morden?

Sanningen visar sig vara grymmare än man någonsin kunnat ana.

En spännande bok mitt i den svenska sommarvärmen. Samtidigt som Patrik är ute och letar bovar får vi följa Erikas problem med att vara höggravid och ha huset fullt av folk.

Upplösningen var oväntad, även om man hade sina misstankar i sista delen av boken. Framför allt "varför" var en intressant twist.

Bröllopsgåvan - Julia Llewellyn +++


Alla vägar bär till Rom sägs det och Amy har på grund av olika omständigheter hamnat ensam i denna historiskt bevingade stad. Att få njuta av det italienska solskenet och lyxen på ett av stadens bästa hotell fick henne att ensam ge sig iväg, trots att det var hennes bröllopsresa. Att bröllopet nu är avlyst och brudgummen försvunnen är någonting som Amy beslutat sig för att ignorera. Varför blev det så här? Vad var det som fick mannen i hennes liv att rymma fältet? Var befinner han sig just nu och med vem? Många tankar hinner virvla genom huvudet på Amy medan taxin från flygplatsen letar sig fram från kusten till det centrala myllret i Rom. Amy torkar sina tårar och går ut för att möta livet i Den eviga staden. Kanske är hon inte så ensam ändå som hon först trodde...

Den svenska titlen är ganska missvisande, på engelska heter boken Amys honeymoon, och det tycker jag passar mycket bättre. Amy kommer ensam till Rom och i augusti möter hon en ganska folktom stad. Men hon ger sig den på att hon ska ha lite kul - trots att hennes liv rasat ihop.

I sviten sidan om bor en filmstjärna, HalBlackstock. När de två en dag springer på varandra i hotellets spa-avdelning tar resan helt plötsligt en ny vändning.

Det är en avslappnande, ganska söt bok. Perfekt till beach 2010.

lördag 24 april 2010

Isac 1 år!


Idag har det varit barnkalas för Isac som fyller 1 år. Idag var det kalas för släkt och vuxna vänner. Imorgon ska kompisarna samlas, 7 st ett-åringar i samma rum... Men födelsedagsbarnet var på toppenhumör som vanligt. Och massa presenter fick han!

måndag 19 april 2010

Nytt jobb

Jag har ju börjat ett nytt jobb. På Taxi Skåne i Lund. Så därför har jag inte haft tid/orkat uppdatera bloggen. Jag har faktisk hunnit läsa lite böcker, men dessa får jag uppdatera ikväll. Ett + med att pendla... Man får läsa på resan. Ett - är att man inte kan komma hem direkt.

Imorgon ska jag och mamma till sjukhuset. Då är det dags att få reda på hur det ser ut med cancern. Är den borta eller måste man sätta in mer behandling? Håll tummarna hårt!!

Annars rullar allt på som vanligt. Koloniarbetet har börjat. Mycket som ska klippas ner och köras bort. Dessutom har vi haft möss inomhus så det blir mycket att städa... Så fort Magnus har fått bort alla verktyg.

Harley och Devil mår också bra. Devil älskar att vara i kolonin men Harley är lite mer skeptisk. Det är ju skitigt... Och kallt... Och han är faktiskt en stadskatt som ska sitta på balkongen och skälla på duvor. Och han ska faktiskt ha vita tassar. Inte smutsiga... Ja, ni hör vad jag får stå ut med *ler*

måndag 12 april 2010

Bokliga frågor till vårutbytet

* Vilken genre håller du dig helst till då du läser? Skräck och chick-lit... O allt med vampyrer


* Favoritförfattare? (Har du alla titlar eller har du läst alla titlar; alltså, är det idé att skicka något av just den författaren..?) Ja har allt av Dean Koontz, Nora Roberts och Charlaine Harris. Utom tidiga titlar av Roberts...

* Läser du på andra språk än svenska? Vilka? Ja läser även på engelska, men helst på svenska

* Lyssnar du på böcker? Vilket format, i så fall? Nej, de ger mig inte samma känsla. Jag vill hålla i min bok och själv bestämma takten

* Samlar du på böcker av någon särskild författare? Se ovan, favoritförfattare

* Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? I så fall, var? Ja se till höger. Där finns en länk till Mina böcker

* Vad är du ute efter, då du läser? (Bildning, äventyr, romantik, hjärngymnastik, nya erfarenheter..? Försök att berätta!)Romantik, underhållning, spänning

* Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken? Ranelid och GW Pettersson är inga favoriter. Inte heller verklighetsbaserat

* Finns det någon genre eller författare som du gärna vill prova på, men inte kommit dig för? Vilken? Ja har fortfarande inte läst en fantasybok som ja fastnat för. Har knappt läst något i den genren.

* Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få? Ja måste fundera en stund här... Ja återkommer i ett inlägg om någon dag...

Svar på frågorna till Vårsköna bokbytet

* Vad gör du helst på fritiden? Läser, promenarar med hunden, umgås med vänner

* Samlar du på något? Nej, inte nu längre... Har tidigare samlat på porslinskatter men slutade pga platsbrist

* Favoritfärg? På senaste tiden har det faktiskt blivit mer och mer rosa i mitt liv... Till skillnad från allt det svarta....

* Teve-serier som du uppskattar? Oj... Hm... Cougar Town, Alla CSI, Navy CIS, How I met your mother, Vampire Diaries och givetvis True Blood.

* Favoritfilm? Eller: vilken slags film gillar du bäst? Här är ja allätare... Förutom drama...

* Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak? Ja föredrar svart te, gärna med bär. Eller chai-latte.

* Vilket slags godis tycker du bäst om? Mjölkchoklad! Och röda Ferrari-bilar... O vanliga bilar

* Stjärntecken? Vädur

* Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket som ska föra tankarna till våren?
Saker som luktar för mycket parfym
* Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett vårskönt paket? Det mesta annars

* Eventuella allergier eller födoämnesval (vegan, t.ex.)? Färsk svamp. Och nu på våren så har ju allt pollen börjat titta fram =(

måndag 5 april 2010

Lästa böcker

Hittills har jag läst 18 "riktiga" böcker och 11 harlequinböcker i år. Om jag går igenom inläggen jag skrev i fjol så är det på ganska lika nivå.

Men jag har en jättehög med olästa böcker som jag bara vill kasta mig över, så jag önskar att jag hade tid att läsa mer. Fast det blir kanske bättre när jag börjar pendla till Lund nästa måndag. Då kan jag ju läsa på tåget.

Ja, just det. Jag har ju fått jobb på Taxi Skåne! Tyvärr bara en timanställning, men jag kan kombinera den med jobbet på Taxi Landskrona och på Tages.

Nu ska jag gå och lägga en blomma på torget...

lördag 3 april 2010

Påsktävling

Jag tänkte vara med och försöka vinna 1 kg choklad hos Chokladbloggen.

Tävla du också! Tävlingen finns här: http://chokladbloggen.blogg.se/2010/march/pasktavla-med-chokladbloggen.html

A touch of dead - Charlaine Harris +++

Detta är en samling av shortstories. Här får man reda på lite mer detaljerat hur vissa saker har inträffat som bara omnämns snabbt i böckerna. Till exempel mordet på Sookies kusin och avrättningen av den skyldige. Den berättelsen finns här.

Samt berättelsen om en speciell julklapp Sookie får av sin gammelgammelfarfar.

Läses av den som verkligen inte kan få nog av Sookies värld. Dvs av mig.

Dead and gone - Charlaine Harris +++

Efter att vampyrerna kom ut för ett par år sedan har nu varulvarna och hamnskiftarna bestämt sig för att följa efter. Och på ett givet klockslag sker detta runt om i världen. På Sookies bar är det hennes chef, Sam, och den lokale mekanikern Dawson som visar Bon Temps att det finns mer i världen än vampyrer. Det hela går bra och folk verkar acceptera detta utan problem - tills Jasons fru hittas mördad och uppspikad på ett kors utanför Sams bar. Även hon en skiftare.

Dessutom drar det upp till krig - hos älvorna. Och eftersom Sookies gammelgammelfarfar är en älvprins kan ni ju gissa vem som hamnar mitt i kriget.

Detta var den sista boken om Sookie som utkommit. Så nu blir det en lång väntan till i maj då bok 11 släpps.

From dead to worse - Charlaine Harris +++

Efter att Katrina har förstört New Orleans så har Sookie fått en permanent inneboende, häxan Amelia. Men Sookies pojkvän Quinn är försvunnen och Sookie oroar sig över honom. Samtidigt har hon ett så starkt blodsband till Eric att hon blir helt förvirrad när han är i närheten.

Varulfsflocken i Shreveport har problem - någon mördar alla deras kvinnor. Och Sookie blir inkallad till att hjälpa till att hitta den skyldige.

Till skillnad från tidigare böcker så är tempot inte så högt i denna. Mycket och Sookies privata liv. Och för mig som är helt såld på böckerna är det bara trevligt.

torsdag 1 april 2010

Visa att detta inte är okey!

Jag vet inte om ni hängt med i tidningarna om vad som hänt i Landskrona i dagarna, men en man har misshandlat ett äldre par. Kvinnan 78 och mannen 72. Dom skulle parkera på Hemköp och tutade på honom för han var i vägen. Detta ledde till att mannen misshandlar det äldre paret så att kvinnan hamnar på sjukhus - kämpandes för sitt liv.

I eftermiddags gick det inte längre och kvinnan avled.

Nu har Kurdi Kara och Åsa Christensson tagit ett iniativ och det blir manifestation på måndag, annandag påsk på Rådhustorget. För att visa att detta inte är okey. Och lägga en blomma för att visa de anhöriga att vi tänker på dem. När jag skriver detta har 402 personer anmält att de kommer att närvara - gör det du också!

Måndag 14.00 på Rådhustorget!!