tisdag 25 augusti 2009

Pocketönskelista (till min hemliga bokvän)

Broder Odd av Dean Koontz
Dödergök av Katarina Wennstam
Förnuft och känsla av Jane Austin
Me and Mr Darcy av Alexander Potter


En början... Den kommer att fyllas på

söndag 23 augusti 2009

Svarsformulär till Pocket och Prassel 3.0

Angående böcker:
* Favoritgenre?
Romantik och skräck
* Favortiförfattare? (Saknas somliga titlar i samlingen eller har du allt?)
Nora Roberts (saknar gamla böcker)
* Genre eller författare som du är nyfiken på?
Jag har ännu inte hittat en verklighetsberättelse som jag tycker om, så...
* Genre eller författare som undviks på liv och död?
Sidney Sheldon, Danielle Steel
* Läser du på andra språk än svenska?
Engelska, men helst svenska
* Har du någonstans listat böcker som du äger/har läst?
Ja, det finns en länk till höger som heter mina böcker. Den är tyvärr inte uppdaterad, men ska försöka hinna med det
* Hur resonerar du kring att få/ge begagnade böcker?
Om de ser bra ut har jag inga problem med det.

Angående prassel:
* Eventuella allergier?
Ja, färsk svamp så undvik det *ler*
* Favoritgodis?
Choklad, röda ferraris och nötcreme
* Naturgodis - ätbart eller oätligt?
Vissa sorter är helt ok!
* Favoritsnacks?
Stjärnor från OLW
* Kaffe eller te? Vilken smak?
Te. Svart eller chai
* Kryddar helst med?
Kardemumma och kanel
* Vad tycker du verkligen inte om?
Sura karameller

onsdag 12 augusti 2009

Semester

Nu är det äntligen min tur att ha lite semester. Men somliga saker måste ju göras ändå. Som tvätta, städa och diska... Så det gör jag idag. Har dock en paus framför datorn innan jag ska ta itu med disken. Har inte riktigt bestämt mig för vad som är tråkigast: diska eller dammsuga?

I eftermiddag ska jag bjuda min kära mamma på fika i kolonin och nu börjar jag se slutet på kolonivistelsen. Saker packas och flyttas hem i lägenheten med jämna mellanrum. Nästa helg är lägenheten utlånad till Helena och Ronny och efter det har jag bestämt att flyttlasset går hem!

Var runt och surfade på bloggar jag inte brukar läsa idag och hittade en länk till trailern på nya Twilightfilmen. Jag ser fram emot denna!

Jag har även anmält mig till en ny runda Pocket och Prassel hos En bok om dagen.

Fördömd ++


Den unga arkeologen Helena Torvald gör ett sensationellt fynd vid utgrävningen på Stalofjället: en ung kvinna som brutalt offrats på fjällsluttningen. När kroppen förs till Stockholm börjar en rad skrämmande händelser inträffa.
I Helenas undersökning av fyndet kolliderar vetenskapen med det oförklarliga. Försent inser hon att offret borde ha blivit begravt, och att hennes band till det förgångna är starkare än hon anat. Nu måste hon besegra det hon väckt innan det bryter sig loss. Och det finns bara en person som kan hjälpa henne.

Detta var tyvärr ingen bok för mig.

Förbjuden frukt ++++


Sydney Waverly tvingas hals över huvud fly från sin man David, som misshandlat och hotat henne. Med sig har hon deras gemensamma dotter Bay. Det blir en dramatisk flykt som för henne tillbaka till familjens hus i Bascom, North Carolina, där storasyster Claire fortfarande huserar i föräldrahemmet med den fantastiska trädgården fylld av allehanda örter, frukter och bär. Mitt i trädgården står ett urgammalt äppelträd. Claire vet att hon inte får äta från trädet, däremot använder hon sig av trädgårdens alla andra ingredienser när hon lagar mat och bakar pajer i den lilla cateringfirma hon driver.

Sydneys plötsliga ankomst blir en dramatisk vändpunkt i Claires stilla småstadsliv och hon ställs inför nya val och möjligheter - inte minst genom den nye grannen som börjar uppvakta henne. Men Sydney drar också med sig orosmoln. Den man hon lämnat letar efter henne och dottern, och han är kapabel att ta till våld för att få sin vilja fram. Sydneys återkomst sätter också igång skvallret i staden - alla vet att hon stack från staden på grund av en olycklig kärleksaffär. Hennes ungdomsförälskelse är numera gift, men Sydney utgör fortfarande ett hot mot idyllen.

Titlen på denna tycker jag är väldigt missvisande. Den engelska titlen, Garden Spells, är så mycket bättre. Claire och Sydney hittar sakta men säkert tillbaka till varandra medan de tillintetgör en hel del vanföreställningar de haft om varandra. Det är en väldigt mysig bok som jag slukade. Den hade gärna fått vara dubbelt så tjock så att den varade längre. Men har en mysig känsla i hela kroppen efter att ha läst den!

måndag 10 augusti 2009

Liseys berättelse ++


Lisey Debusher Landon förlorade sin man, Scott, för två år sedan, efter ett tjugofemårigt äktenskap av djup och ibland skrämmande intimitet. Scott var en prisbelönt bästsäljarförfattare och en mycket komplicerad man. När Lisey ska ordna upp papperna efter Scott, hittar hon en sorts skattjakt, en "bol", som han kallar det. Med hjälp av denna tar Scott henne genom alla de viktiga händelserna i deras äktenskap, och Lisey förstår att det fanns ett ställe dit Scott gick - ett ställe som både skrämde och helade honom, som kunde äta honom levande eller ge honom de idéer han behövde för att leva. Nu är det Liseys tur att möta Scotts demoner, Liseys tur att åka till Booyamånen.

Den här boken var svår att komma in i. Jag ville inte sluta läsa den för det var den för bra för, men samtidigt längtade jag inte efter att få fortsätta läsa den. Den är seg i början, med mycket tillbakablickar i deras äktenskap, men King hoppar väldigt mellan nutid och dåtid så ibland är det svårt att hänga med.