fredag 31 juli 2009

Heta linjen av Nora Roberts++++

Denna bok lånade jag av en väninna, och den hade inget skyddspapper. Så jag har för en gångs skull läst en bok utan att veta vad den skulle handla om. Namnet anger ju en bok som borde innehålla rätt mycket likheter med en harlequinroman...

Men döm om min förvåning när det visar sig (namnet till trots) att det var en thriller. En tjej som säljer telefonsex blir mördad och hennes syster ger sig inte förrän hon hittar mördaren. Hon inleder ett samarbete med systerns granne som tillika är polis, och känslor uppstår.

Så sker ännu ett mord på en telefonsexförsäljerska och polisen ställer sig frågande till vad kvinnorna har gemensamt, förutom företaget Heta linjen.

Jättebra bok i sann Nora Roberts anda!

Det okända av Clas Svahn ++

Denna boken handlar om ufo:n, tankeläsning, spöken. Ja, allt. Den är intressant skriven och språket flyter bra. Men man får nog ta allt med en nypa salt. Men tänk om?

onsdag 29 juli 2009

Mobilkontakt

Jag tänkte att jag skulle länka mobilen med bloggen så jag kunde uppdatera från den. Men tydligen så stödjer inte min mobil bloggers gränssnitt eller vad det nu var. Så det sket sig... Och jag orkar inte flytta bloggen. Trivs rätt bra här.

Idag är jag hemma och tvättar. De senaste gångerna har detta varit lite problematiskt. Vi har tre timmar på oss att tvätta, men i gengäld har vi två maskiner så man hinner gott. Men de senaste gångerna har den ena maskinen varit ur funktion och då har det varit tight om tiden att hinna med. Maskinerna tar liksom 50 min på sig. Men äntligen var maskinen lagad igen.

Medan maskinerna har varit igång har jag varit ute på stan och fikat med Mia och baby Isac. Han blir bara sötare och sötare! Men han skulle inte vakna så moster fick hålla i honom, nädå.. Snorunge! ;-) Fick direktiven ang dopet, och jag måste läsa bibelcitat igen. Får en flashback från bröllopet, men det gör jag så gärna!

Ikväll är det bio som gäller. Sjätte Harry Potter-filmen. Läste på någon blogg innan att någon hade sträckläst boken (igen) direkt innan hon sett filmen. Och nu kan jag känna att det hade jag också velat göra. Men det är så dags nu. Det är 6 timmar tills filmen börjar....

Ser fram emot imorgon. Har varit och köpt fika att ha i bilen till oss. Kim tyckte att vi tjejer skulle ta hand om picknicken, och det hade jag visst kunnat göra. Tills jag hörde planerna. Lunch vid Ale stenar, eftermiddagsfika på 50-tals café och middag på ett tredje ställe. Så jag undrade lite försynt när han tänkte ha picknick... Så nu har jag färdkost istället. Det blir nekatriner, bananer och Coca-cola i bilen. Det får duga.

tisdag 28 juli 2009

Hemlängtan

Nu har vi bott i kolonin i två och en halv månad, och nu börjar jag få hemlängtan. Alla som bor i kolonistugor säger att det förenklar livet. Tja, inte mitt i alla fall. Mindre yta att röra sig på när det regnar, men fortfarande samma stökiga sambo, stora hund och håriga katt. Pyttekök man knappt kan vända sig i och där nåt så enkelt som att diska föregås av massa planering (brunnen måste tömmas, pumpen startas mm) och mitt STORA hatobjekt: utedasset. Inte nog med att man måste lämna sin varma goa säng mitt i natten för att ta sig UT (dvs, man kan inte direkt springa som man är... Jag har inga kläder på mig när jag sover), nu har vårt utedass invaderats av en spindel. Och inte vilken spindel som helst... Detta är en korsspindel som fångat många flugor. Han mäter 5 (FEM!!!) cm över ryggen. Till detta kommer det ben... och jag HATAR SPINDLAR!

Så, nu fick jag vräka ur mig lite...

Visst, det är skönt att djuren kan vara ute så mycket som möjligt och det första man gör på morgonen inte behöver vara att koppla Devil och ge sig ut. Man kan koppla av lite. Men jag saknar min lägenhet. Den ligger mitt i stan. Jag går ut, och är på torget. Mina vänner finns (för det mesta) också i stan och mitt ena jobb är ju uppenbarligen placerat i stan. Man har ju inte nattklubbar ute i förorten direkt...

Nä... Det hade varit skönt att flytta hem igen.

Annars inget nytt känns det som. Jag jobbar som en idiot, och däremellan försöker jag klämma in mina vänner. Jag och Caroline var på Röstånga marknad i fredags och fick lera upp till armbågarna. Sedan hämtade vi Kim på hemvägen och stötte på Jenny och Flyer i stan och en helt oplanerad fredag blev jättemysig middag för fem på Akropolis. Vi satt där ända tills de stängde... Och sedan gick ja o Devil hem och la oss (där ljög ja, vi tog taxi. Visste ni att man kan åka taxi med en stor rottweiler? Och man behöver inte betala extra...). Så det blev en ovanligt "tidig" fredag, i säng redan kl halv två...

I övermorgaon ska jag, Magnus, Kim, Caroline och Henrik bege oss på en skåne runt-tur. Det ska bli jättemysigt. Vi ska till något som heter Johanna museét, Ale stenar, Stens huvud och till Tryde där det ska finnas ett 50-tals museum och fik. Ska komm ihåg kamera och föreviga detta...

Ang. böcker så har ja snöat in på harlequin-romaner. Jag måste ta mig ifrån detta träsk...

söndag 12 juli 2009

Karnevalsyra mm

Det var längesen jag tog mig tid att uppdatera bloggen, men nu på sommaren är det lite omständigt. Min bärbara dator är inte vad den borde vara och det är inte alltid det mobila bredbandet vill sammarbeta.

Den senaste veckan har varit helt crazy. Med tre nätter i rad på Solbacken och sedan karneval direkt på det. Man blir lite förrvirrad när man jobbar nätter. I alla fall blir jag det. Men vi kan väl uppdatera lite.

Vi kan börja med förra torsdagen, när två snorungar (14 och 17 år gamla) bestämde sig för att sno min väska. Men det hade de inte mycket för, för jag vägrade släppa och polisen tog dem. Haha!
På kvällen där var jag och Helena på Ekebo och skulle dansa till Barbados. Det blev dock inte mycket dansande för min räkning då jag hade ont i axeln, tack vare ovanstående snorungar.

Sedan följde en helg med jobb och partajande innan jag gick på nätterna på Solbacken.

I onsdags träffades jag, Caroline, Vicke och Lina på Speakers för att inviga karnevalen som började nu i torsdags. I tre dagar har hela staden vänts upp och ner med folk överallt. Jag älskar karevalen. I torsdags jobbade jag på Olivers och jag tycker det är jättekul att stå på Olivers trappa och se allt folket som går förbi.

I fredags var jag ledig och då var det karnevalande för hela slanten. Tyvärr regnade det större delen av dagen. Men vi började i alla fall hos Mette, sedan tog jag och LIna oss tillbaka hem för att hämta Devil och sedan bege oss hem till Caroline, som bor mitt i karnevalen. Där slöt Vicke, Magnus, Kim, Jenny och Flyer upp och vi hade förfest. Väl på karnevalen såg vi Mobsters spela, tog en runda in om 60-tals tältet och fastnade i Finjabackens tält där det var röj. Sedan avslutade vi natten på Tages med ALLA andra.

Igår var man smått dagen efter men vi tog oss ner i stan för att äta lunch med Kim och se karnevalståget från Carolines balkong. Sedan körde vi hem till kolonin för att äta gräddbullar och vila lite inför stora avslutningskvällen där vi skulle jobba. Magnus på Tages och jag på Olivers. Och det var MYCKET folk ute!!!

Jag hann även köpa världens snyggaste klocka med tre urtavlor.

Idag var det tvätt på schemat... Men eftersom man kan slappa i soffan mellan maskinerna så gjorde det inte så mycket. Middagen intogs på Don Pedro och nu har Magnus kört till Falsterbo. Han ska jobba nätter där hela veckan så jag är gräsänka eller nåt... Jag var inom Hemmakväll och hyrde 5 chickflicks så jag vet vad jag ska hitta på...

Jag har inte hunnit läsa så mycket heller. Nu, medan jag jobbat nätter så har jag fastnat i Harlequinträsket, men igår tog jag mig ur och började läsa Min förlorade oskuld.

På tal om böcker så kommer här en bild på paketet jag fick från min hemliga bokvän:

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap

Januari 1946: London är på väg att återhämta sig efter kriget och författaren Juliet Ashton funderar över sin nästa bok. Så får hon en dag ett brev från en man hon aldrig träffat, Dawsay Adams från ön Guernsey i Engelska kanalen som under kriget varit ockuperad av nazisterna. Adams har hittat Juliets namn på försättsbladet till en bok av Charles Lamb och nu undrar han om hon känner till fler böcker av samme författare.

Juliet och Dawsey Adams börjar brevväxla. Han berättar om öns läsecirkel, Guernseys litteratur- och potatisskalssällskap, och snart har Juliet inlett brevväxling med flera av läsecirkelns medlemmar. Hon fängslas så av deras öden och berättelser om livet på ön att hon bestämmer sig för att åka dit. En resa som kommer att förändra hennes liv.

Denna boken utspelar sig precis efter andra världskrigets slut, och man får en inblick i hur det är att bo i London under denna tid, och även hur det varit på Guernsey under kriget. Hela boken är skriven i brevform och det var lite speciellt att sätta sig in i. Boken är lågmäld, men stannar kvar länge efter man läst ut den.