lördag 30 maj 2009

En till

Även denna från Tjuvlyssnat.se

Hallelujah moment
OKQ8, Östersund

En kvinna ~50, med en kort kjol och Svenska Kyrkan-jacka, samt en tjej ~18 står i kön. Tjejen har händerna fulla med varor och hostar utan hålla för munnen.
Kvinnan: Om man ska hosta ska man hålla för munnen.
Tjejen höjer chockat på ögonbrynen. Hon går fram för att betala och vänder sig sedan till kvinnan.
Tjejen: Om man jobbar för Svenska Kyrkan ska man ha en kjol som går över knäna.

Så sant som de e sagt

Från Tjuvlyssnat.se

Men med miljoner teoretiska dollar
Clas Ohlson, Örebro

Två män ~50 står och pratar i kassan.
Man 1: Tänk dagens ungdom, de är aldrig ute längre utan sitter bara framför datorerna.
Man 2: Ja man minns när man själv var ung och lekte. Idag lär de sig inte hederligt arbete!
Man 1: Ja men värst är det för tjejerna.
Man 2 (med höjt ögonbryn): Vad är det med dem?
Man 1 (förskräckt): Ja det finns inte några riktiga män för dem längre! Bara småpojkar som ska nörda framför en dator!

fredag 29 maj 2009

Vännerna från Templeton House++++

Detta är tre böcker som är samlade i en volym. Eftersom varje bok är på 300-400 sidor väger den en del... Böckerna handlar i tur och ordning om Margo, Kate och Laura. Margo är hushållerskans dotter och en erkänt stor fotomodell som förlorar alla sina tillgångar och flyr hem. Kate är den adopterade dottern som siktar på delägarskap på en revisorsbyrå och blir anklagad för stöld och Laura, dottern i huset, som blir bedragen och bestulen av sin man. Alla hör de hemma i Templeton House och alla faller de för fantastiska män.

Detta är Nora Roberts i toppform. Samma anda som Nyckel-triologin. Gillar man romatik med inte allt för många kurvor på vägen är denna perfekt. Passar jättebra som underhållning i solstolen. Om man orkar hålla den...

torsdag 28 maj 2009

Storm o hagel

Konstigt väder är det idag. Det stormar, haglar, regnar om vart annat. Och dess emellan lyser solen...

Jag har kommit på en negativ sak till med utedass... När det regnar... Då är det ingen höjdare att behöva gå på toa.

Idag har jag varit barnvakt till lilla Nemo. Devil himlar med ögonen och är lekfarbror (Nemo är en 9 veckors valp...) Men det är kul att se att min stora starka rottweiler är så otroligt snäll och tålmodig. Men kan även uppfostra om det behövs. Häromdagen så började Nemo skälla på Harley och det tolereras minsann inte! Så då sa Devil ifrån, och tog honom i nackskinnet precis som en mamma.

Just nu är jag på jobbet, men kl 20 hämtar Caroline mig och då ska vi umgås. Känner ja Caroline och mig rätt blir det hämtmat och Uno... Ser fram emot det. Magnus jobbar på Hamnkrogen.

tisdag 26 maj 2009

Kolonin

Nu är vi boende i kolonin sedan en vecka tillbaka. Detta är både skönt och besvärligt. Det är jätteskönt att vara ute, djuren kan vara ute hela dagarna. Caroline och hennes nya hundvalp är flitiga besökare i stugan, och kortlekarna går varma när vi försöker slå varandra i Gin Rummy eller Uno...

Men sen har vi nackdelarna. Det är trångt och blir snabbt stökigt. Framför allt när man har en sambo som inte städar efter sig. Och så UTEDASSET.... Under dagtid är det en plåga i sig att gå in på detta dass, men tänk er att vakna kl 5 på morgonen och vara kissnödig.... Då måste man ta på sig och sedan släpa sig ut till dasset. *suck*

Det finns roligare saker...

Jag har inte uppdaterat med böcker på länge för den jag läser nu är en riktig tegelsten (eller bibel, som Magnus kallar det). Det är tre böcker i en och tar sin lilla tid. Men nu är jag på sista boken så snart kommer den att redovisas.

måndag 11 maj 2009

Längesen

Det var längesen jag skrev ett personligt inlägg så nu tänkte jag att det var på plats. Har lite bilder att lägga upp oxå. Mycket av den lediga tiden har spenderats i kolonin där potatis, sallad, rödbetor, broccoli, morötter, lök, jordgubbar mm mm har satts och såtts. Och sen kommer ju allt ogräs. Gud vad jag tycker det är tråkigt att luka ogräs.

I torsdags bet jag och Magnus i det sura äpplet och vårstädade utedasset. Fy f*n säger ja bara. Men nu är det gjort!

Imorgon ska vi städa stugan och sedan flyttar vi nog ut.

För första gången har jag lyckats fånga båda våra husdjur på samma bild. Det är inte världens bästa, men ändå.

Många av de bokbloggar jag följer har lagt ut bilder på sina att läsa högar. Och här kommer mitt bidrag. Som ni ser kommer jag inte att ha några problem med att fylla tiden i sommar...

Jag satt och klappade Devil en dag och plötsligt gick han - för att hämta snutteleksaken. Den var han tvungen att ha i munnen medan vi kelade. *ler*

Och ja, katter kan sova hur och var som helst...

Ouppakade flyttkartonger fungerar också som sovplats.

Och här är världens stoltaste moster. Får jag presentera lilla Isac!

Pocketpaket mini 3:e paketet

Nu har tredje paketet i pocketbyte mini kommit. Och tyvärr är det sista paketet - detta har varit jättekul och min hemliga bokvän har verkligen lyckats tre gånger i rad.

Denna gång innehöll paketet Brustna hjärtans café och fem pingvinstänger och ett handskrivet brev med en ledtråd. Jag har mina gissningar om vem som kan vara min hemliga vän, men jag tror att jag väntar med att gissa.

Men vem du än är: Tack så jättemycket!

Karriär och köksbesvär +++

Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt, har inget socialt liv och det enda hon vill, är att bli den yngsta delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag, ett misstag som hotar hela hennes karriär. Istället för att stanna och försöka fixa till det lämnar hon desperat kontoret och hoppar på ett tåg utan att ens se vart det går. Hon kliver av vid en okänd station och går på måfå fram till ett av husen. När hon ringer på dörren tror familjen att hon söker jobbet som hembiträde. Utan att veta hur det har gått till har Samantha tackat ja och satt igång med sina nya arbetsuppgifter.
Samanthas arbetsgivare anar inte att de har anställt en Cambridgeutbildad advokat med en IQ på 158 och Samantha vet inte ens hur man sätter på ugnen. Men kanske, kanske är hon inte så hopplös på hushållsgöromål som hon tror. Kan hon, med lite hjälp, hålla sin bakgrund hemlig och därmed hålla sig gömd för sin mamma och sina arbetskamrater? Och hon kan kanske också passa på att lära känna den trevlige trädgårdsmästaren...

Denna bok är snabbläst och tyvärr inte så engagerande. Jag har svårt för huvudpersonens dumhet i ett kök, hon kan inte ens rosta en macka. Får ingen sympati med henne. Men fungerar som en snabb underhållningsbok...

måndag 4 maj 2009

Ha ha ha

Denna bild är tagen från tjuvtittat.se Den är helt underbar... *skrattar*

Snabbt byte++++

Stephanie Plum var gift med Dickie Orr i ungefär femton minuter, sedan var han otrogen och de skilde sig. Nu har han försvunnit och Stephanie är huvudmisstänkt. Har Dickie dött, blivit mördad eller går det att hitta honom? Och kan Stephanie Plum överlista den som försöker sätta dit henne? Och vad har prisjägaren Ranger med saken att göra?

Detta är 13:e boken om Stephanie Plum och när jag öppnar den så känns det precis som om jag hälsar på gamla bekanta. Jag älskar denna serien och efter varje bok har jag svårt för att bestämma mig för om hon i slutändan ska välja Ranger eller Morelli. Det står nog hyfsat lika, men i denna boken är jag nog mest på Rangers sida.