fredag 27 februari 2009

Duktig

Idag har jag och Carolin varit jätteduktiga. Carolin kom hit och hämtade mig och Devil i morse och vi var ute och gick i nästan en timme. Sen lämpade vi av vovven hemma och gick och tränade i en timme.

Efter lunchen med Christa, Carolin och Mia så har jag städat, diskat och håller på att tvätta...

Sen klockan fyra är det dags för jobb på Solbacken och kl 23 är det Tages som gäller. Man ska veta att man lever!!

(fast jag har semester från Solbacken imorgon... *skönt*)

onsdag 25 februari 2009

Lista på böcker

Jag skapade en blogg där jag la upp alla böcker jag äger. Nästan... De som finns i min "att läsa" hög finns inte med. Men ge mig nån dag....

Är man intresserad finns listan här:

http://harleysbocker.blogspot.com/

Frågor till Pocketbyte mini

Allmänna frågor om böcker:
Vilken genre tycker du bäst om?
Skräck och chick lit. Jag vet, udda kombination...

Finns det någon genre som du ännu inte testat men som du gärna skulle ge dig på?
Jag har ännu inte hittat en fantasybok som intresserar mig...

Finns det någon genre som du undviker på liv och död och alltså inte vill få böcker ur?
Riktigt slippiga kärleksromaner a la Danielle Steel

Har du någon favoritförfattare - och saknar du något ur dennes produktion?
Dean Koontz och Nora Roberts är favoriterna. Jag saknar Nora Roberts Född ur synd, Född ur eld och Född ur is (tror jag tredje heter)
Har du någon författare som du är nyfiken på och gärna vill testa?
Jane Austin, Systrarna Brontë
Någon författare som du verkligen avskyr och inte alls vill läsa?
Danielle Steel, Sidney Sheldon och Margit Sandemo
Har du någon lista publicerad någonstans över vilka böcker som du redan äger, månntro?
Nej de har jag inte. Har ett bokregister på min dator men det är för stort för att publicera... Men jag ska klippa och klistra lite och se vad jag kan åstadkomma...
Läser du andra språk än svenska?
Engelska

Särskilt för Pocketbyte Mini:
Om det händelsevis skulle slinka ner något väldigt litet, ätbart i ditt brev - vad skulle du helst vilja få då? Godis eller nyttigt?
Godis är roligast ;-)
Är du allergisk mot något?
Ja, färsk svamp... Så det vill jag inte ha *ler*
Dricker du te eller kaffe - och vilken smak föredrar du?
Jag dricker svart te. Är öppen för det mesta på den fronten.
Intresse? Katter, Hundar, Dans, Böcker
Favoritfärg? Just nu, lila
Stjärntecken? Vädur
Favoritdjur? Katter (hundar kommer god tvåa)

tisdag 24 februari 2009

Bokrea 2

Nej, jag hade inte Man med litet ansikte. Men nu har jag... =)

Bokrea

Jag och Magnus knallade iväg till bokrean i natt fem över tolv. Inte så mycket för att där var någon "måste ha" bok utan mest för traditionen. Många kända ansikten bla Flyer och Glenn påträffades.

Jag hade bara en bok i huvudet som jag ville ha i år. Men jag lyckades ändå komma hem med 7 böcker.

Årets reafynd blev:
I djävulens sällskap av Peter Robinson
Parfymen av Patrick Süskind
En eskortflickas öden och äventyr av Belle De Jour
Katedralen vid havet av Ildefonso Falcones
Tusen strålande solar av Khaled Hosseini
Det tolfte kortet av Jeffery Deaver
Immortal in death av J.D Robb (Nora Roberts)

Funderade även på att köpa Man med litet ansikte av Helen Tursten men blev osäker på om jag hade den i min olästa hög här hemma. Får kolla det.

Imorgon ska jag och Carolin till Ikea, så vi får nog ta en runda in om Akademibokhandeln på Väla oxå...

måndag 23 februari 2009

Varsel av Stephen King +++

Varsel (The Shining) hade jag stora förväntningar på. Jag har aldrig lyckats se hela filmen, eftersom jag byter kanal/stänger av när jag blir rädd... Men boken brukar jag inte ha några problem med. Så jag hittade Varsel i en boklåda och tänkte: varför inte?

Alla känner väl till historien men en liten recap: Jack, Wendy och Danny flyttar till Overlook hotell för att Jack ska vara fastighetsskötare där under den långa kalla vintern. Allt går hyfsat bra tills dess att snön faller och de blir innestängda. Då börjar Jack se syner, höra röster mm. Och inte bara Jack. Även Wendy hör en del och Danny har full koll - han har ju Strålningen. (Någon sa till mig att Jack blev schitzofren, men så är inte fallet, kan jag meddela)

Stephen King har ju som bekant luktat på både en och två saker i sitt liv och under denna tid skrivit böcker. Det märks lite här, denna är skriven under en djupare period. De partier i boken som för handlingen framåt (ex när Danny utforskar hotellet) är jättebra och riktigt skrämmande. Men sedan finns de partier i boken där man gäspande tar sig genom funderingar över livet och döden och livet och döden och (ja ni fattar). Dessa kunde man hoppa över, korta ner boken med 100 sidor och den hade haft en 5:a i betyget.

Nu ska jag bara ta mig igenom filmen oxå...

tisdag 17 februari 2009

Knasen - den kompletta samlingen 1+++++

Knasen är en seriefigur som jag för fyra år sedan aldrig hört talas om (medvetet i alla fall), men när Magnus flyttade in så gjorde även Knasen det. I hur många exemplar som helst (Magnus har följt denna serie i några år...). Så jag var ju tvungen att kolla vad det var för snubbe. Och jag blev helt såld!!! Livet i Träsklägret roar mig varje gång!

Och nu har Magnus börjat samla på sig den kompletta samlingen som börjar med åren 1950-1952. Och så fort han läst klart en bok så kastar jag mig över den.

I dessa böcker får man följa seriens utveckling med kommentarer av Mort Walker (skaparen) och läsa serien i kronologisk följd.

Drömälskaren++

Drömälskaren handlar om Gemma, som ska producera en film om Drakula. Som regissör får hon Alexi Resine, en man hon fullkomligt hatar.

Filminspelningen är förlagd till ett gammalt slott i Frankrike och här förförs det människor till höger och vänster. Men på nätterna kommer det en man till Gemma. En man som hon inte vet något om, inte ens hans utseende, och älskar med henne.

Detta är en sk erotisk bok skriven av kvinnor för kvinnor. Och det är väl kul! Om man kan hålla sig vaken...

torsdag 12 februari 2009

Utmaning

Jag har fått en utmaning av Jenny som går ut på att jag ska öppna den sjätte mappen i mina bilder och blogga om den sjätte bilden. Då så.Den sjätte mappen i mina bilder heter bröllop och bilden ser ut så här:




Detta är min svåger Pierre på sin bröllopsdag, den 16 augusti 2008. Bilden är tagen på en av de gamla kanonerna som står uppställda längst linjen i Landskrona.

Jag skickar utmaningen vidare till Mimi, Charlotte, Helena och Bokmala

onsdag 11 februari 2009

Snömannen ++++

Det är november och vintern har kommit till Oslo. En liten pojke tittar ut genom fönstret på en snögubbe som någon gjort i trädgården. Varför ser den så otäck ut och varför stirrar den upp på honom i stället för ut mot gatan?

Nästa morgon är pojkens mamma borta och runt snögubbens hals sitter en halsduk...

Kommissarie Harry Hole på Oslopolisen kopplar ihop kvinnan som anmälts försvunnen med ett anonymt brev han fått från någon som kallar sig Snömannen. Snart upptäcker han att det förekommit fler fall där gifta kvinnor försvunnit spårlöst samma dag som den första snön fallit.

Jag är imponerad av boken. Den är bra skriven och handlingen förs framåt i ett stadigt tempo. Flera gånger luras man att tro att nu har de hittat snömannen och man ser hela sambandet bara för att i nästa kapitel vara helt väck igen. Slutet var överraskande men så självklart.

Detta var första boken jag läst av Jo Nesbø (jag har Rödhake liggande så jag ska SNART läsa den, har lite annat jag måste klara av först) och jag är helt klart sugen på mer.

Tur i kärlek ++ 1/2

Det här är en Nora Roberts "light", eftersom det är en harlequin roman. Men jag stod i affären i en jättekö och började titta på den. Jag blev helt såld direkt. Den handlar nämligen om en black jack dealer (ett yrke jag har haft i 9 år...)Så jag var tvungen att läsa den och skratta åt alla felöversättningar som harlequin lyckats med. Till exempel var hon ingen black jack dealer utan hon var en black jack givare. I världen och så även i Sverige heter det dealer. Det är en yrkesbeteckning som separerar en dealer från en croupier (en croupier har roulettutbildning).

Men men, för en stunds nöje där man vet hur det slutar så dög den...

onsdag 4 februari 2009

Recensionsex

Idag kom mitt första recensionsexemplar från Piratförlaget. Det var Snömannen av Jo Nesbø. Så nu vet jag vad jag ska göra den närmsta tiden.

Det regnar och snöar idag. Trist... Tänkte äta lunch med Mia och Christa idag, men tänkte först berätta för er vad jag gjort i helgen.

Ifredags hade vi träff med bokklubben hemma hos Sara. Det var jättetrevligt, med god mat och tjejgänget. Tyvärr var jag tvungen att gå kl 23 för att jobba.

I lördags hade jag bestämt med syster Mia att vi skulle ut på Karlslundsbadet och bada bubbelpool. Helt underbart att göra detta när vädret är grått... På kvällen var det inplanerat en tjejmiddag, men denna blev inställd pga sjukdom så jag fortsatte umgås med Mia. Vi var på Tycko och åt lunch och spelade spel, gick ut med Devil och körde sedan hem till henne. Där Pierre och Magnus satt och drack kaffe. Vi stannade över middagen och spelade mer spel. Magnus gick hem vid halv nio för han skulle till Tages, men jag stannade kvar och slog Mia och Pierre i Rummy.

När klockan var tolv lämnade jag villan för då såg det ut som om de stackarna var helt slut. Jag kände inte för att gå ut och festa (Christa o Co hade dragit till Helsingborg) men kände inte för att gå hem heller. Så efter en snabbrunda på Tages för att säga hej till arbetskamraterna så hamnade jag på en barstol på Olivers. Tillsammans med Fredrik från Walters (min gamle chef). Vi satt och pratade, både med varandra och med gäster som kom fram och sa hej. Och båda två fick vi hoppa in och jobba.

Jag fick skiva nya citroner, plocka disk, ställa tillbaka ren disk, räkna pengar och Fredrik fick byta ölfat och passa kassan. Det kom enormt mycket folk så baren hann inte med...

I söndags var det personalfest! Rickard och Jerry kom hem för lite förfestande och sedan samlades hela gänget på Olivers. Det var en dag med massa äventyr som att gå på glödande kol, äta gristunga och kängeru mm mm. Kvällen avslutades med mexikansk buffe på Tages och sedan massa musik av DJ Stefan.

Men... Min rygg la av igen... Och arg var jag. Jag hade så ont så jag kunde bara sitta still. Men Rickard, Jerry och Nelly var underbara nog till att hålla mig sällskap och hämta dricka, så lite bortskämd blev jag...

Pratade med en kollega på Solbacken i måndags och hon hade en teori om min rygg (för jag fick jätteont i måndags kväll också). Eftersom jag får ont ca 45 minuter efter jag ätit så trodde hon att det var gallsten (usch), så nu ska jag till doktorn och kolla upp detta. För jag kan inte ha så ont...