torsdag 24 april 2008

Sol!

Hade en håltimme från jobb idag. Inte tillräckligt lång för att hinna hem och göra nåt vettigt, men ändå tillräckligt lång för att det ska vara tråkigt. Men jag kom på en lösning!

Jag gick ner till Espresso house i norra hamnen och köpte en stor cafe latte och en muffins. Sen gick jag ner till trädäcket vid vattnet och satte mig med min bok. Hur mysigt som helst. Kan till och med ha fått lite, lite färg i ansiktet.

Paketet från Adlibris kom igår. Och i det låg en hett efterlängtad bok - nämligen Janet Evanovich 12:e bok om Stephanie Plum, Skuggat byte. Har ni inte läst böckerna ännu så GÖR DET! Jag garanterar att ni kommer att ha en kul stund. Dessutom vill jag veta vem ni tycker hon ska välja, Ranger eller Morelli?

Jag ändrar mig efter varje bok. I denna boken leder Ranger stort:
"Jag stod tålmodigt och begrundade mitt val av munkar när jag förnam närvaron av en välbekant person bakom mig. En hand strök undan mitt hår och Ranger böjde sig fram och kysste mig i nacken. 'Jag kan få dig att kasta lika lystna blickar på mig om jag fick ha dig på tu man hand i fem minuter', sa han"
Ur Skuggat byte, sid 13

onsdag 23 april 2008

Clinton och böcker

En kvinnlig president, det var ju på tiden. Eller ja, vi får ju hoppas att det blir Clinton som vinner, men chanserna har ju onekligen förbättrats nu. Jag tyckte det var svårt att välja sida i valet Clinton/Obama eftersom det var två minoriteter som aldrig varit aktuella innan. En svart man och en vit kvinna. Det optimala hade ju varit en svart kvinna, men man kan inte få allt. Till sist valde jag att hålla på Clinton, "kvinna till kvinna".

Idag är det världsbokdagen och detta firas sporadiskt lite här och där. Jag har, dagen till ära, beställt två böcker från en av mina bokklubbar. Det blev:

Just Döden i Florens har jag hört mycket om, och det är alltid intressant att läsa om städer man har/ska besöka. Florens kan räkna men besök av familjen Nilsson/Johnsson våren 2010...

I natt, istället för att sova, läste jag ut Jenny S av Denise Rudberg. Vi hade ju Matilde i bokklubben för ett tag sedan och Matilde är del 2 av en triologi. Jag gillar inte att hoppa in i serier och kände att jag gärna ville läsa Jenny S även om jag inte gillade Matilde så mycket. Och tur var väl det! Även om Jenny S också var ytlig så var den mycket bättre än Matilde.

Jenny S handlar om Jenny (givetvis) som blir dumpad av sin sambo sen 15 år tillbaka och flyr från Habo till Stockholm. Hon får jobb på en mäklarfirma (som ägs av Matildes ex-man, Sebastian). Sebastian ordnar även ett boende till henne hemma hos sin bror. Känslorna spirar och livet rullar på, TILLS Jenny får ett samtal som gör att hon måste återvända till Habo...

Stora planer ikväll! Magnus är på möte så jag har en träff med mitt badkar och en badbomb från Lush. Sen är det Men in trees på 3:an som gäller. En perfekt onsdagskväll. Hm, får nog köpa med hem lite choklad oxå...

måndag 21 april 2008

Strejk

Idag går landets sjuksköterskor i strejk. Det tycker jag de gör rätt i!! Är det några som förtjänar högre lön så är det sjuksköterskor, undersköterskor, lärare, poliser och brandmän. Definitivt INTE politiker...

Annars har helgen varit trevlig. I lördags jobbade jag och var hemma (i kolonin) vid halv tre. Vid tre kom Kim förbi och stannade till halv nio. Jag och Magnus satte potatis och lök medan Kim underhöll husdjuren. Sen grillade vi och spelade Yatze. Jag och Magnus har jobbat på Olivers hela helgen.

I går (söndag) hade jag bokat tvättid. Hade mycket tvätt, så jag släpade ner allt till tvättstugan vid halv elva med förhoppningen att jag kunde börja en halvtimme tidigare. MEN, jag hade tagit fel på tiden och började inte tvätta förrän klockan två. Så det vara bara att skuffa in allt i en hörna och gå på brunch hos Christa istället. Bokklubben hade möte, och för första gången var vi inte eniga om boken.Personligen tyckte jag att den inte var mycket att lägga ner tid på. Den hade ett svårt språk som inte flöt naturligt och hoppade mellan händelser utan relevans. Medan Mia var min totala motståndare och tyckte att boken var riktigt bra. Hon hade läst ut boken på två dagar.

Denna boken har jag också hunnit med i helgen. Det är en riktig chic lit som man blir glad av. Den handlar om Lizzie som åker till London från USA pga en kille som, givetvis, visar sig vara en riktig skitstövel. Lizzie flyr till Frankrike där hennes bästa kompis (så lämpligt) är och sommarjobbar. Där träffar hon Luke, som hon faller pladask för. Men Luke har tyvärr flickvän...

Boken är lättläst och ganska lätt att förutse, men lämnar ändå en behaglig känsla efetr sig.

lördag 19 april 2008

Vi ska till allsvenskan!!!




Man måste ju hoppas, eller hur? (klicka på bilden, så ser du den)

*hihi*

Jag älskar dessa tester! Denna kommer från storytellers blogg. Den analyserar din blogg och kommer fram till vilken person du är.

Idealisten (NF)

“Människan i främsta rummet!”


Idealister är framförallt intresserade av människor och relationer - men på ett abstrakt plan. De återfinns ofta som exempelvis präster, psykologer eller politiska förkämpar för bättre världar. Mahatma Gandhi är den kanske mest kända Idealisten. Moral och andlighet är exempel på abstrakta människoorienterade begrepp som Idealister dras till - och ägnar en oerhört stor energi åt. De är ofta entusiastiska och fantasirika - och mår som allra bäst när de får möjlighet att hjälpa andra människor utvecklas.

Idealister har en talang för kreativa lösningar och relationer vilket gör att de ofta trivs bra med arbete som innebär att att snabbt sätta sig in i och lösa kommunikativa problem. Typexempel på detta är att arbeta som kommunikationskonsult, där de föredrar den första kreativa fasen och kundkontakten framför att planera och genomföra delmoment.

Idealister använder ofta abstrakta ord som “rättvisa”, “dröm”, "viktig" eller “harmoni” i samband med människor och relationer.

Vill du få en Idealists uppmärksamhet - pröva “det här är verkligen en inspirerande person!”.

torsdag 17 april 2008

Bara för att... *ler*




Your Heart Is Red



You're a passionate lover - you always have a huge fire in your heart.

Too bad it's hard for you to be passionate about just one person!



Your flirting style: Outgoing and sexy



Your lucky first date: Drinks and dancing



Your dream lover: Is both stable and intense



What you bring to relationships: Honesty

Men..

Jag väger upp med nästa test som fanns på samma blogg:




You Are 60% Good



You are a fairly good person. You strive to live a moral life whenever possible.

You are usually kind, generous, and loyal. However, you do have a dark side that even you may not see.

When it comes down to ethical decisions, you tend to take the path of least resistance.

So you may end up lying, cheating, or engaging in other bad behavior... because it's just easier to do so.



You are also probably: Conflicted and confused about the current course of your life



Right now you are on track to being: A slightly crooked politician



To be a better person: Break one bad habit - whether it's telling white lies or spending too much money.



Men, 28 % elak + 60% "god" blir 88%. Vad är dom andra 12%???

Elak...

Hittade ett litet test på Arinas blogg som gav en hint om hur elak man är. Ska givetvis tas men en nypa salt.




You Are 28% Evil



A bit of evil lurks in your heart, but you hide it well.

In some ways, you are the most dangerous kind of evil.

onsdag 16 april 2008

Tack!

Tack för alla presenter! Sängen blir beställd den 25:e och böckerna är på väg från Adlibris. Det blev 5 böcker, bla Skuggat byte av Janet Evanovich.

Jag fick produkter från Lush, och när jag tittat närmare på dessa var jag förälskad. Ni måste gå in på Lush hemsida och beställa en katalog!

Kolonin går framåt, det blir nog utflyttning där om en månad cirka. Nu till helgen ska jag måla klart sovrummet och vi ska slänga massa skräp på tippen.
Fick ju världens bästa present av Magnus. En solsäng i trä, som jag önskat mig ända sedan vi började prata hus...Inte denna, men en liknande utan handtag fast med dyna istället.
Så nu vet ni var jag finns i sommar. Har redan planerat vilka böcker som ska avhandlas i solstolen. Jag ska läsa om serien om Jamie och Claire (av Gabaldon). Antalet sidor: 6004. Så jag har att göra... Hotade Magnus med att jag inte skulle göra något i kolonin i sommar, men det ville han inte höra.

Christa och Helena har redan mutat in var sin hörna av gräsmattan, nån mer intressent? Vi börjar snart ta hyra...

tisdag 15 april 2008

Är det någon där?

Marian Keyes senaste bok heter Är det någon där?. Den är en riktig tegelsten på över 500 sidor och som vanligt men Keyes böcker vill man inte att den tar slut.
För en gång skull handlar inte boken om att hitta den rätt och sedan leva lyckliga i alla sina dagar. Här är det istället hitta den rätte, leva lycklig en kort tid och sen överleva när det omöjliga händer.

måndag 14 april 2008

Veckans lästrio

Lite försenat kommer här veckans lästrio. Jag behövde fundera en stund på denna. Veckans tema är:
Vilka är dina tre bästa historiska skildringar?

Berättelsen om Jamie och Claire av Diana Gabaldon
Berättelsen (som sträcker sig över sex böcker) handlar om 1700-talets Skottland, Frankrike och Amerika. Claire, som är från nutiden, träffar Jamie när hon av en olyckshändelse "hamnar" på 1700-talet. Låter lite skumt, jag vet, men böckerna är riktigt bra!

Godnatt mister Tom av Michelle Magorian
Under andra världskriget evakueras Willie Beech från London till engelska landsbygden. Han hamnar hos Tom Oakley, en gammal enstöring, i byn Little Weirwold.
Hos Tom möter Willie för första gången i sitt liv vänlighet. Han får äta sig mätt, han får kläder - och han får sova i en egen säng. Men det lyckliga livet avbryts när hans mamma plötsligt hämtar hem honom. Dagar och veckor går utan att Tom får något livstecken från Willie. Till sist beger sig Tom till London för att leta efter honom.

Stolthet och fördom av Jane Austen
Elisabet Bennet är en ung flicka i 1700-talets England. Hon har fyra systrar och deras mor vill gifta bort flickorna med rika och betydelsefulla män. Elisabet Bennet ogillar tidens regler och krav. Hon möter den unge mannen Darcy som är mycket stolt. Elisabet och Darcy har mycket svårt att förstå varandra. Men kärleken börjar ändå spira mellan dem.

torsdag 10 april 2008

Snart 27...

Jaha, imorgon är det dags... Att bli ännu ett år äldre. Vad ska man ha åstadkommit när man är 27? Sambo, katt, hund, kolonistuga är väl inte så illa. Däremot är det ju vissa saker som saknas, till exempel ett fast jobb (så man får koll på ekonomin, hade ju varit trevligt) och körkort (jobbar på det).

Födelsedagen firas inte så särskilt, ska jobba på Tages imorgon kväll. Förhoppningsvis bjuder Magnus på middag (fast det gör han ju allt som oftast), men vi kanske inte behöver ta standardstället (Tycko).

På lördag blir det fest för de närmsta. Ska bli riktigt kul! Fast Kjell hotade med att inte komma när jag sa att det blir sallad =)

På tal om kolonin: Jag har börjat måla sovrummet. Fondväggen är färdig och det blev riktigt bra! Nu är det bara tre väggar kvar... Men det ska målas på söndag. Enda problemet är att jag kan bara måla en vägg åt gången. Sen måste det torka, så att jag kan flytta möblerna till nästa vägg... Lite trångbott...

Igår ringde dom från Palm design i Malmö. Klänningen till bröllopet är redan färdig! Så nu måste jag ut och shoppa underkläder. Skorna är redan klara.

Träffade Ronny i morse när jag var ute med Devil. Devil blev helt sjövild - Shiba löper. Så det blir inget lekande där på ett tag, för vi vill inte ha några smådjävlar ;-)

tisdag 8 april 2008

Livsfarlig utsikt

Ännu en bok av Nora Roberts som jag fullkomligt älskade. Hon skriver intressant och språket flyter naturligt.

Boken handlar om Reece som är enda överlevande efter ett brutalt rån. Hon beger sig ut på en resa och fastnar för ett litet samhälle, där hon tänker stanna ett tag och tjäna lite pengar. Under en promenad blir hon vittne till ett mord, men ingen tror henne. Utom författaren Brody...

onsdag 2 april 2008

Veckans lästrio

Jag tänkte jag skulle hoppa på veckans lästrio som jag fått idén från här.

Veckans tema är Geografiska platser: Vilka är dina tre favoriter bland skildringar av olika geografiska platser - och vad har du själv för relation till platsen!

Här kommer mina:

Irland i Pärlor från månen av Nora Roberts
Boken är en del av en triologi där alla delarna upspelar sig på den irlänska landsbygden. Irland är ett land som ligger högt på min lista att besöka.

Nashville i Bara en gång blommar hjärtat av LaVyrle Spencer
Som mångårig line-dance instruktör och älskare av countrymusik har denna staden alltid faschinerat mig och jag slukar alla böcker och filmer som utspelar sig här.

Göteborg i Nattrond av Helene Tursten
Min bror flyttade till Göteborg när jag var liten och jag älskar denna staden. Ska jag någonsin lämna lilla Landskrona kommer jag att flytta hit.

tisdag 1 april 2008

Oj!

Sen jag började på mitt jobb för nästan 1 år sedan har jag fått mottaga 66 341 samtal från svenska folket. Wow! Det tycker jag är mycket.
Det har blivit roligt på jobb igen. Solen skiner och folk börjar vädra vår. Och då blir folk trevliga!

Mina glasögon har gått i sönder =( Skalmen har knäckts. Ska in till optikern idag och se vad han kan göra.

Vi var i kolonin igår och fick äntligen slängt skräpet vi klippt ner. Fyra rullebörar blev det... Men nu är nästan allt nerklippt. Bara en liten buske i ena hörnet kvar. Sen ska alla rabatterna gås igenom. Magnus ska måla utsidan och jag ska måla i sovrummet. Men detta kan vi inte göra förrän vi fått vatten...

Och sen ska vi göra vid gräsmattan. Det är mer mossa än gräs i den. Så det är tur att vi köpt koloni. Så man har nåt att göra... *ironisk*